Projecten

Nieuwbouw Poiesz Supermarkt te Zevenhuizen

Opdrachtgever: Poiesz Vastgoed BV
Architect: Wijbenga architecten en adviseurs BV
Periode van uitvoering: maart 2015 t/m juli 2015
Plaats: Zevenhuizen

Op de bestaande locatie wordt na sloop van de oude supermarkt en een woonhuis een nieuwe Poiesz supermarkt gebouwd van 1.250 m2.

Op de bestaande locatie wordt na sloop van de oude supermarkt en een woonhuis een nieuwe Poiesz supermarkt gebouwd van 1.250 m2 met een ruim opgezet en overzichtelijk parkeerterrein dat ruimte biedt voor 80 auto’s.

Het ontwerp van de supermarkt past bij de bestaande bouw in de omgeving en er is veel aandacht besteed aan kwalitatief goed en duurzaam bouwen.

Poiesz Supermarkten B.V. is het enige zelfstandige regionale grootwinkelbedrijf in het noorden van het land. Poiesz is een familiebedrijf, ontstaan in 1923 toen de heer L. Poiesz aan de Havenstraat in Sneek een groentewinkeltje van 12 m² opende.

In 1962 werd, eveneens in Sneek, een pand van 200m² aangekocht en werd de eerste ‘Poiesz Supermarkt’ geopend. De tweede Poiesz Supermarkt volgde in 1969 in Franeker, waarna al snel de filialen in Bolsward en Workum volgden.

De groei van Poiesz Supermarkten B.V. heeft zich in de jaren erna doorgezet en zijn er supermarkten en slijterijen gevestigd in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Alle winkels worden gerund in eigen beheer. Het Hoofdkantoor en Distributiecentrum zijn gevestigd op industrieterrein Houkesloot in Sneek.

Bij het familiebedrijf Poiesz Supermarkten B.V. werken op dit moment ongeveer 4.600 medewerkers.