Projecten

Parkeer- en winkelcomplex, Westerhaven

Opdrachtgever: Bouwinvest Development, Amsterdam
Architect: De Zwarte Hond, Groningen
Periode van uitvoering: 2015
Bouwadviseur: FiMek Estate, Zaltbommel
Plaats: Groningen

Het parkeer- en winkelcomplex aan de Westerhaven is ingrijpend verbouwd om meer ruimte te maken voor de Primark. Hoofdaannemer Jorritsma Bouw startte in week 25 van 2015. Vlak voor kerst wordt het werk casco opgeleverd. Primark beschikt dan over 7500 vierkante meter winkelruimte, verdeeld over drie verdiepingen.

Uitbreiding
We hebben de winkelruimte vergroot door de buitengevel aan de kant van de Westerhaven ongeveer drie meter naar voren te zetten. De buitenruimte die eerst onder een glazen overkapping zat, is nu ingelijfd bij de winkelruimte. Daarvoor hebben we het glazen dak met behulp van een glaszuiger gedemonteerd en het geïsoleerde dak doorgetrokken. Tegen de bestaande buitenmuren plaatsten we kalkzandsteen binnenmuren.