Stikstofverdamper, Leeuwarden

  • DSM (voorheen CSK)
  • INDUSTRIE, SERVICE
  • Onderhoud
  • Leeuwarden

CSK Food Enrichment is leverancier van hoogwaardige ingrediënten in de zuivelindustrie. In Leeuwarden worden melkzuurbacteriën gefermenteerd. Een uniek proces met koude- en warmtegebruik. Bij CSK bouwen we voor de zuivelindustrie. Dit houdt in dat in de fabriek strenge hygiëne-eisen worden gesteld. We hebben de nieuwbouw van de fabriek en onlangs de nieuwbouw van een vriescel gerealiseerd. Na het bouwen van de fabriek zijn we vaak actief (geweest) met ver- en nieuwbouw. Dit doorgaande proces helpt de opdrachtgever met het verbeteren en uitbreiden van de bestaande fabriek. De engineering en uitwerking van de constructievloer werd door Jorritsma Bouw gedaan.

Werkzaamheden
Voor CSK hebben we de betonplaat voor een verdamper gerealiseerd. De verdamper zet vloeibare stikstof om in bruikbare gasvormige stikstof. Deze stikstof wordt bij CSK gebruikt voor het invriezen van producten. Het realiseren van de betonplaat hebben we op het buitenterrein van de fabriek gedaan.

  • DSM (voorheen CSK)
  • INDUSTRIE, SERVICE
  • Leeuwarden

Door goed bouwplaatsmanagement hebben we het werkterrein gecoördineerd, waarmee we voor structuur en veiligheid zorgen. We zijn op de aangewezen plek handmatig gaan graven, naast de fabriek. Dit vanwege het lokaliseren van het aanwezige leidingwerk. Vervolgens hebben we hier schroefinjectieboorpalen in de grond gebruikt en aansluitend de betonvloer op afschot gestort. Omdat het prefab leidingwerk ondersteuning nodig had, is dit gedaan met prefab poeren. Ten slotte is de verdamper geplaatst.

 

Going on concern
Bouwen voor de industrie betekent dat er met veel aspecten rekening moet worden gehouden. Alle werkzaamheden zijn buiten de fabriek gebeurd. Hierdoor heeft de opdrachtgever geen overlast hoeven ervaren. Omdat de betonplaat buiten is gerealiseerd en de verdamper buiten de fabriek is geplaatst, is er geen sprake geweest dat er iets in de fabriek moest gebeuren en daarmee hoefde het productieproces van de opdrachtgever niet verstoord te worden.