Tegelrenovatie douche, toilet en keuken, diverse locaties in Groningen

  • woningcorporatie Wold & Waard
  • SERVICE
  • Onderhoud
  • Groningen

Al sinds jaren verzorgt Jorritsma Bouw als ketenpartner voor woningcorporatie Wold & Waard in Leek de grotere onderhoudswerkzaamheden. Ons vaste team is van A tot Z verantwoordelijk: voor de opnames, de planning, de werkvoorbereiding en de uitvoering. Daarnaast voeren we het mutatieonderhoud voor deze woningcorporatie uit. In meerdere dorpen in het Westerkwartier gaan we bij een groot aantal woningen het mutatie- en planmatig onderhoud uitvoeren.

  • woningcorporatie Wold & Waard
  • SERVICE
  • Groningen

Upgrade
Daaronder valt niet alleen vervangen van de tegels; douche, toilet en keuken krijgen een flinke upgrade. In de keukens komen nieuwe stopcontacten en nieuwe kranen. Hier vervangen wij tevens de leidingen, die wij netjes wegwerken. Toilet en badkamer voorzien we van nieuwe leidingen en nieuw sanitair.

Opnames
Woningcorporatie Wold & Waard informeert met een brief de bewoners van de op handen zijnde werkzaamheden. Wij doen het bij alle woningen met behulp van Ed Controls de opnames. Onze kwaliteitsmedewerker gaat hiervoor persoonlijk langs; hij spreekt dan eveneens met de bewoners door wat hen te wachten staat. Bij dat bezoek neemt hij het monsterboek mee, zodat de huurders meteen een keuze kunnen maken voor de wand- en vloertegels. Zij kunnen kiezen uit vier verschillende kleuren van beide soorten tegels, en daar zelf een combinatie van maken. Aan de hand van de opnames stellen we een raming op; we rekenen af ​​op basis van een met Wold & Waard vooraf bepaalde prijzenboek. Ook bij de mutatiewoningen werken we met eenheidsprijzen.

De bewoner centraal
Gemiddeld hebben we per woning zo’n tien dagen nodig. Wij zorgen ervoor dat bewoners zo min mogelijk overlast ondervinden. We komen ’s ochtends in een schone woning, en vertrekken ’s avonds uit een schone woning. Hoewel de meeste mensen blij zijn met de aanpassingen aan hun huis, kunnen zij weleens opzien tegen het ongemak dat de werkzaamheden met zich meebrengen. Door de bewoners vooraf goed te informeren over wat hen te wachten staat, kunnen we dat gevoel van overlast al grotendeels wegnemen. Bewoners hoeven overigens niet thuis te blijven tijdens de werkzaamheden, zij kunnen ons ook een huissleutel geven. Wij bespreken dit tijdens het bezoek dat wij afleggen om de opnames te doen. Veel mensen zijn blij met deze mogelijkheid. Zij kunnen naar hun werk en hoeven geen vrije dagen op te nemen.

In 2020 verzorgden we voor Wold & Waard het planmatig onderhoud van 63 woningen in de dorpen Grootegast, Opeinde, Aduard, Grijpskerk, Oldekerk, Tolbert, Marum en Leek. Voor 2021 staat planmatig onderhoud gepland voor woningen in Aduard, De Wilp, Marum, Niekerk, Grootegast, Opende, Tolbert, Visvliet en Zuidhorn.