Raadzaal, Almere

Jorritsma Bouw is bouwkundig aannemer bij de verbouw van de raadzaal van het gemeentehuis in Almere. Deze opdracht danken we onder meer aan onze resultaten bij de verbouw van de KAF in Almere. Met veel partijen die bij dat project betrokken waren werken we nu weer samen. Op dit moment brengen we spuitwerk aan om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Vervolgens maken we de nieuwe tribunes. Door de ronde vormen komt hier vakmanschap aan te pas.

Schoon werken
Tijdens de verbouwingswerkzaamheden blijft het gemeentehuis in gebruik. De raadzaal zit afgezonderd van de rest van het stadhuis, waardoor het afschermen van deze ruimte met geluidsarme stofschotten volstaat. We hebben een eigen entree gemaakt voor bouwpersoneel door een pui uit de gevel van het stadhuis te halen. Het aanleveren van onze materialen gaat via een eigen lift die buiten staat opgesteld en rechtstreeks naar de raadzaal gaat. De bouw is hierdoor losgekoppeld van de bezoekersstroom.

Binnenstedelijk bouwen
Het gemeentehuis van Almere bevindt zich in een winkelstraat. Met onze ervaring in binnenstedelijk bouwen zorgen we ervoor dat het proces soepel verloopt. We houden de evenementenkalender van de gemeente goed in de gaten en passen onze transporten daarop aan. Middels een flexibele planning zorgen we ervoor dat we het project op tijd opleveren aan de gemeente Almere. De route naar de markt houden we altijd vrij en we zorgen ervoor dat hulpdiensten overal langs kunnen. Omdat we buiten weinig ruimte hebben voor opslag hanteren we een just-in-time-transportschema.