Wasserij De Blinde, Heerenveen

  • Wasserij De Blinde
  • SERVICE
  • Heerenveen

Wasserij De Blinde in Heerenveen is sinds 1913 een van de grootste zelfstandige horecawasserijen in Nederland. Sinds 2019 maakt de wasserij deel uit van Blycolin. Eerder bouwde Jorritsma Bouw het nieuwe bedrijfspand voor De Blinde in Heerenveen. Vanwege deze goede ervaring zijn wij gevraagd om een kelderconstructie voor de opvangbak voor de stoommachine te realiseren.

  • Wasserij De Blinde
  • SERVICE
  • Heerenveen

Machine voor beddengoed
In de wasserij wordt voornamelijk beddengoed voor hotels gewassen. Dit beddengoed gaat na het wassen door een nieuwe machine, waar het wordt gestoomd. Het kan gebeuren dat er bijvoorbeeld bij het wassen een kussensloop in een dekbedovertrek is blijven hangen, zodat het geheel te dik wordt om te stomen. Deze nieuwe machine voelt dit en zorgt ervoor dat dit teveel aan beddengoed in een opvangbak eronder valt.

Samen in control
We kennen het gebouw en hebben volop engineeringskennis in huis. We hebben meegedacht in optimalisaties, zodat we samen met de opdrachtgever tot een realistisch plan konden komen. Een constructeur en onze engineeringsafdeling hebben gezamenlijk de situatie uitgewerkt. Vervolgens hebben we de fundering aangepast, heipalen afgekort en een nieuwe fundering geplaatst. De RVS opvangbak bevindt zich nu in een stevige kelderconstructie. De vloer hebben we weer netjes van een coating voorzien. Ons team was hier helemaal ‘in control’, we hebben het project in eigen beheer uitgevoerd.