In opdracht van het Wellantcollege in Naarden gaat Jorritsma Bouw in samenwerking met Team4 Architecten, constructeursbureau ABT Wassenaar, Noorman Bouw- en Milieuadvies en Blokzijl TCL Installatietechniek de nieuwbouw van hun nieuwe duurzame school realiseren. Een mooi Design en Build (UAV-gc) traject waarbij wij ontwerp en techniek hebben verenigd naar een realistisch budget.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op de zogenoemde Stork-locatie in Naarden en zal onderdak bieden aan 330 ‘vmbo-groen’-leerlingen. Naast de school komen dierenverblijven, een kas en een loods voor praktijklessen. We nemen de sloop, de nieuwbouw en de buiteninrichting voor onze rekening.

 

Het ontwerp
In het ontwerp stonden de leerlingen en docenten centraal. Het ontwerp kenmerkt zich door ronde vormen, natuurlijke materialen en warme kleuren. De lokalen zijn ruim en licht.

De school krijgt hierdoor een herkenbare identiteit met een groen karakter en een informele uitstraling. Een gebouw met een groen hart waar leerlingen en docenten zich thuis voelen.Als Design & Build-team zijn wij er trots op dat opdrachtgever hetzelfde denkt over ons ontwerp.