Projecten

Winkelcentrum Tijnjedyk, Leeuwarden

Het winkelcentrum Tijnjedyk krijgt een nieuwe lay-out en uitstraling. De Albert Heijn XL heeft een nieuwe indeling gekregen, waarbij meer nadruk wordt gelegd op de versafdeling. Naast de AH worden ook de andere winkels verbouwd: Bruna, Etos, Gall&Gall en Suk-6 Kapper krijgen eveneens een facelift. Onze opdracht bestond uit het vernieuwen van:

  • de gevel;
  • het parkeerterrein;
  • de afbouw van Suk-6 Kapper;
  • het aanbrengen van nieuwe dakbedekking.

En dat is een flinke klus waar veel bij komt kijken: Het is een soort militaire operatie. Het betekent wel dat veel werk in een paar weken tijd verzet moet worden en alles moet in elkaar passen.

LEAN bouwen
Het opwaarderen van de gevel met cradle-to-cradle gevelbekleding en het aanbrengen van nieuwe dakbedekking van dit winkelcentrum is bij uitstek een klus om LEAN te plannen: in één sessie werken we van dag tot dag met alle partijen het volledige werkschema uit. Voor een project als dit, met een korte bouwtijd, gefaseerd en met repeterende werkzaamheden, biedt LEAN werken de beste garantie om op tijd op te leveren.

Meedenken met de klant
Onze opdrachtgever had ons uitgedaagd om mee te denken over een realistische planning en budget voor het aanbrengen van een nieuwe gevel en terreininrichting van het winkelcentrum. Met als gegeven dat het winkelcentrum 3,5 week gesloten werd om ook de interne verbouwing(en) te realiseren.

Ons plan bestond eruit om in 3,5 week tijd de fundering voor de gevel, de staalconstructie en de gevelpuien te plaatsen. Dan hoefden er geen grote hijsbewegingen meer plaats te vinden als het winkelcentrum weer in gebruik zou zijn. Vanwege de veiligheid en om geluidsoverlast te beperken was dit de beste oplossing. In deze periode is ook de eerste fase van het parkeerterrein is afgerond, zodat bezoekers weer kunnen parkeren. De bezoekers komen nu door een tijdelijke ingang het nieuwe winkelcentrum binnen.