Projecten

Woning, Harlingen

Jorritsma Bouw is benaderd door een familie uit Harlingen voor een uitbouw aan hun woning. Ze wilden graag meer woonruimte en wooncomfort. Ook omdat de woning niet volledig gesloten was, was er ’s winters veel last van kou en ongedierte. De uitbouw zorgt voor meer licht, comfort en voornamelijk een ruimtelijker effect. Samen met de opdrachtgever is het bestaande stuk gesloopt om ruimte te creëren. Er is een nieuwe stalen ligger geplaatst als opvangconstructie.

Een uitdaging was om het grote volume aan materialen netjes en in één keer goed door de steeg te vervoeren. Van te voren is alles goed berekend, zodat we niet voor verrassingen kwamen te staan. We wilden voor zo weinig mogelijk overlast zorgen en veilig werken. Ook is er goed nagedacht over hoe het bestaande kon worden ondersteund en tegelijkertijd ook het permanente kon worden ondersteund. Omdat in feite alles in de weg staat, is een nauwe samenwerking noodzakelijk.

Om duurzaam te kunnen handelen is er vanuit Jorritsma Bouw geadviseerd om goed te gaan isoleren en is er gekozen voor kunststofkozijnen met afdichting om geen warmte meer verloren te kunnen laten gaan.

Het mooie aan het project was dat de opdrachtgever eerst sceptisch was tegenover aannemerij, vanwege eerdere (negatieve) ervaringen. Wij hebben dit gevoel weten te draaien door een goede voorbereiding, uitvoering en afronding te verzorgen. Het hele traject is iets om trots op te zijn. De opdrachtgever was dan ook zeer te spreken over Jorritsma Bouw. De familie heeft een mooie woonkamer gekregen waarmee ze zo weer twintig jaar mee vooruit kunnen. We hebben daar alles aan gedaan.