10

April 2019 hebben we het nieuwe duurzame zwem- en sportcentrum De Rolpeal in Workum opgeleverd. In de voorbereidingsfase van deze nieuwbouw hebben we afspraken gemaakt over een MJOP (meerjarenonderhoudsplanning). In deze MJOP hebben we opgenomen welk onderhoud op welk moment nodig zal zijn. Daarnaast hebben we samen met de opdrachtgever de budgettering vastgesteld en zorgen we ervoor dat hier bij garanties ook aanspraak op kan worden gemaakt.

In optimale staat houden

Omdat we vanaf het begin van de bouw al betrokken zijn, kennen we het gebouw erg goed. Hierdoor kunnen we al het onderhoud gestructureerd bijhouden en is achterstallig onderhoud niet aan de orde.

We hebben de werkzaamheden vastgelegd in een onderhoudscyclus, zodat we planmatig verschillende elementen op tijd kunnen vervangen. Ieder jaar controleren we de staat van al deze elementen. Regelmatig onderhoud voorkomt slijtage en verlengt de gebruiksduur van bijvoorbeeld deuren en scharnieren. Bij een zwembad is het belangrijk om met name het bad in optimale staat te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kitwerk, schilderwerk en voegwerk van de vloertegels in het zwembad.

Werken met dezelfde partners

We hebben goed contact met de beheerders van Rolpeal. We werken bovendien samen met partners die ook betrokken waren bij de nieuwbouw van het zwem- en sportcentrum. Zij kennen, net als wij, het pand van top tot teen. Dat werkt efficiƫnt en prettig!