Projecten

60 NOM-ready woningen, Sneek

Opdrachtgever: Elkien
Architect: Penta Architecten

In de ketensamenwerking met Elkien transformeert Jorritsma Bouw zestig galerijwoningen in Sneek tot NOM-ready. Daarnaast worden ook werkzaamheden in het kader van groot onderhoud uitgevoerd. Bewoners verblijven tijdens de werkzaamheden in hun woningen. We beperken zoveel mogelijk de overlast en besteden veel aandacht aan de bewonerscommunicatie. Dat onze inspanningen niet tevergeefs zijn, blijkt uit de reactie van twee tevreden bewoners.

“Antwoord op al mijn vragen”
De woning van heeft nu een vierseizoenenbalkon. De kozijnen van haar woning zijn vervangen en binnen zijn nog enkele aanpassingen gedaan, waaronder vervanging van douche en toilet. “Het is gewoon geweldig, ik ben heel blij!” Ze is vooral erg blij met haar nieuwe balkon: “Geluiden van buiten hoor je helemaal niet meer, en het comfort is echt super. Eigenlijk heb ik er een extra ruimte bij gekregen.” De werkzaamheden in haar huis zijn netjes en volgens afspraak verlopen, de informatievoorziening was heel goed. “Ze hadden antwoord op al mijn vragen. Foppe (de uitvoerder) is echt een topman!

Nachtelijke voorzieningen
Voor de bewoners was een unit geplaatst met sanitaire voorzieningen. Mevrouw heeft daar gedurende twee weken gebruik van gemaakt. Over haar eigen nieuwe badkamer niets dan lof: “Ik ben dik tevreden, een dikke 10!” En het feit dat we als aannemer hadden nagedacht over een voorziening voor ’s nachts… “Zo’n kleine pottie pottie was ideaal!”

Klankbordgroep
Mevrouw vindt dat er netjes is gewerkt. Wat ze écht mooi vindt, is de gele kleur die is gebruikt voor de nieuwe voordeur. “Ik had al een mooi paleis, maar nou is het een extra mooi paleis.” Hoewel ze goed geïnformeerd werd over de werkzaamheden, moest ze wel even omschakelen. “Maar als je het resultaat ziet, is het wel de moeite waard, dan heeft niemand het recht om te zeuren.”  Ze is ook lid van de klankbordgroep waar alle onderwerpen ook op de agenda staat. De groep komt vanaf het begin van het project om de zes weken bijeen om mee te denken over de werkzaamheden. Vanuit elk van de vijf flats is er een vertegenwoordiger, evenals vanuit Elkien en Jorritsma Bouw.

Gratis oordoppen
Een andere bewoner geeft een als eindcijfer een mooie 8, “Lof, een dikke voldoende!” Hij ondervond wel wat hinder van het lawaai tijdens het boren en schroeven, maar daar had de uitvoerder wel een oplossing voor: “Ik kreeg oordoppen, en dat werkte prima.” Hij is tevreden over de manier waarop de communicatie is verlopen.

Binnen een dag
In zijn woning werden de kozijnen binnen een dag vervangen, en er is dertien centimeter isolatie aangebracht. “Ik merk nu al dat het warmer wordt.” Het vierseizoenenbalkon is “het mooiste wat is gebeurd. Plus de wc, met die vrije vloer kun je zo even met een wissertje erlangs.” Binnen drie dagen kon hij weer gebruik maken van zijn eigen toilet; in die periode kon hij naar de sanitaire units die we voor de deur hadden geplaatst. Meneer kon wel thuis douchen, want zijn douche was twee jaar geleden al aangepast. Er zijn wel nieuwe tegels in gekomen. “Het tegelwerk, inclusief de vloer, was binnen een dag klaar. Heel knap!”