Projecten

20 woningen Besto-terrein, Zwartsluis

Opdrachtgever: Wetland Wonen Groep Vollenhove
Architect: TWA Architecten, Burdaard
Periode van uitvoering: fase 1, 2016 en fase 2, 2017
Bouwadviseur: Nieman Groep raadgevende ingenieurs, Zwolle
Plaats: Zwartsluis

Jorritsma Bouw realiseert voor Wetland Wonen twintig sociale huurwoningen op het voormalige Besto-terrein in Zwartsluis. Dit is een Design & Build project, wat voor de opdrachtgever als voordeel heeft dat hij de kennis en expertise van de aannemer en bouwpartners ten volle kan benutten.

In de eerste fase leverden wij al dertien woningen op. De tweede fase bestaat uit de bouw van de overige zeven woningen. Eind 2017 leveren we de tweede fase volgens planning op.

Gemetselde ‘luiken’
De zeven woningen zijn van hetzelfde type. Het metselwerk is geïnspireerd op de raamluiken van oude boerderijen. Hiervoor gebruiken we twee verschillende kleuren. Per woningen metselen we aan beide zijden van het kozijn een strook in een andere kleur zodat het lijkt alsof de ramen luiken hebben. Vijf woningen hebben een wolfskap, een dak met afgeschuinde kanten aan de korte zijden. Twee woningen zijn voorzien van een sierschoorsteen.

Energiezuinig & Onderhoudsarm
De woningen zijn ten opzichte van de gemiddelde eis van 0,4 (Qv10-waarde) voor woningbouw met 0,22 liefst 50% luchtdichter gebouwd dan gevraagd. Op de daken plaatsen we zonnepanelen. De woningen zijn dan ook zeer energiezuinig. We hebben rekening gehouden met lage onderhoudslasten. De ventilatie in de woningen gebeurt middels een onderhoudsarm systeem. Gevelroosters en een mechanische ventilatiebox zorgen ervoor dat vervanging van filters of andere onderdelen niet nodig is. De gevelluiken zijn gemetseld en hebben hierdoor geen periodieke schilderbeurt nodig.