Expertise

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc tristique lacus rutrum justo pretium semper. Mauris mi est, tincidunt eget vestibulum at, porttitor nec velit. Donec posuere sed nisl nec consequat. Curabitur condimentum elit quis nisl scelerisque, in rhoncus enim vulputate. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus

In het gaswinningsgebied in Groningen en een deel van Noord-Drenthe is aardbevingsschade aan veel gebouwen helaas een gegeven. Gelukkig is er op bouwkundig gebied veel mogelijk om uw gebouw (weer) veilig en leefbaar te maken. Jorritsma Bouw Groningen is sinds de beving in Huizinge in 2012 betrokken bij het herstel van bevingsschade. Naast herstel kunnen we ook zorgen voor de bouwkundige versterking van uw bedrijfspand, school of zorggebouw. En ook bij bevingsbestendige nieuwbouw zijn wij de ‘bouw meester’.

Begeleiding van A tot Z

Heeft u schade na een aardbeving, dan volgt u het protocol van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG). Deze commissie regelt de inspecties en de financiële afwikkeling. Onze ervaren specialisten kunnen u van A tot Z ondersteunen in het hele traject. Van schademelding tot en met herstel. Deze medewerkers hebben hun roots in het Groninger land en weten – soms uit eigen ondervinding – hoeveel impact bevingsschade kan hebben. U kunt uw schade melden via www.schadedoormijnbouw.nl. Jorritsma Bouw is geselecteerd als een van de aannemers die het schadeherstel voor hun rekening mogen nemen.

Schadeherstel

Na een aardbeving kunnen scheuren ontstaan in binnen- en buitenmuren, plafonds en vloeren. Ook kunnen ramen en deuren gaan klemmen, leidingwerk kan gebreken vertonen. Schoorstenen en kelders kunnen gaan lekken. Jorritsma Bouw kan de schade aan uw gebouw opnemen en vervolgens herstellen. We hebben ruime ervaring met herstel bij acuut onveilige situaties. Indien nodig kunnen wij vanuit onze vestiging Groningen binnen enkele uren ter plaatse zijn om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. Het is niet nodig om te wachten tot de TCMG een onafhankelijke deskundige benoemt. U kunt ons rechtstreeks inschakelen zodat uw schade zo snel mogelijk vakkundig wordt beoordeeld en aangepakt.

Kindcentrum, Loppersum

Kindcentrum, Middelstum

Bouwkundig versterken

Als schadeherstel niet voldoende is om uw gebouw weer veilig te kunnen gebruiken, kunt u overwegen om het bouwkundig te laten versterken. Hierbij gaat het vaak om verbindingen tussen wanden en vloeren die versterkt moeten worden. Ook komt het voor dat muren en/of de fundering versterkt of vervangen moeten worden. Jorritsma Bouw kan de constructie van uw gebouw versterken, waarbij we werken volgens de NPR 9998-norm. Zo’n versterkingsoperatie is misschien ook een goed moment om energiebesparende maatregelen door te voeren. We bekijken samen met u de mogelijkheden.

Sloop en/of nieuwbouw

Bevingsbestendige nieuwbouw in het aardbevingsgebied is voor Jorritsma Bouw al jarenlang ‘gesneden koek’. Wij bouwen uiteraard volgens de geldende NPR 9998-richtlijnen. We kiezen daarbij voor een fundering en een constructie die een eventuele beving kunnen opvangen. Het gaat dan bijvoorbeeld om heipalen die van extra wapening worden voorzien. En we bouwen met lichtere materialen, zeker als we de hoogte ingaan. We kiezen vaak voor houtskeletbouw. Met dit systeem kun je bovendien een korte bouwtijd garanderen.

Bel voor meer informatie over schadeherstel, bouwkundig versterken of aardbevingsbestendige nieuwbouw vrijblijvend bij Jorritsma Bouw Groningen. We maken graag een afspraak om de mogelijkheden met u door te nemen. Ook als u eventuele schade nog niet officieel heeft gemeld. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 050 – 520 15 15. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen.