STAGE BIJ JORRITSMA BOUW

tip
Tips voor toekomstige stagiairs

Laat het ook een beetje op je afkomen

Evelien Visser

“Als vrouw op de bouw is het fantastisch. Niet eromheen kletsen, het is zoals het is”

In groep 7 van de basisschool tekende Evelien Visser al graag huisjes en plattegronden. Dat ze koos voor de hbo-opleiding Bouwkunde aan de NHL was dus geen verrassing. In haar tweede jaar liep ze 20 weken stage bij Jorritsma Bouw in Groningen. “Ik had op school een goede indruk gekregen van mensen die hier eerder stage hebben gelopen. En het gesprek dat ik heb gehad met Arjan, mijn stagebegeleider, was heel fijn. Hij vroeg wat ik wilde leren, en hoe ik mijn stage voor mij zag.”

Ze draaide achtereenvolgens mee in de uitvoering, calculatie en werkvoorbereiding. Evelien: “Ik heb zó veel verschillende dingen geleerd!” Tijdens de uitvoering was ze op de bouw aan de Nachtegaalstraat in Drachten. Hier controleerde ze bijvoorbeeld of werkzaamheden volgens tekening werden uitgevoerd. Bij de afdeling calculatie zette ze onder andere een deel van de begroting op van het dak van de Poiesz supermarkt in Balk. “Je leert daarvan dat het belangrijk is om een bestek goed te lezen, zodat je dingen niet dubbel gaat rekenen.” Werkvoorbereiding ligt haar het beste, het geeft veel afwisseling. Ze controleerde veel tekeningen en hield zich ook bezig met de planning van de kindcentra in Loppersum en Middelstum. “Leuk om te zien dat je het zo kunt plannen dat het allemaal op elkaar aansluit. Ook als er halverwege iets tegenzit en de planning over de kop moet.”

Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met familie en vrienden. Of met werken: in de zomer na haar stageperiode kon ze haar kennis in de praktijk brengen bij een bouwkundig tekenbureau in haar woonplaats.

tip
Tips voor toekomstige stagiairs

Laat het ook een beetje op je afkomen