STAGE BIJ JORRITSMA BOUW

tip
Tips voor toekomstige stagiairs:

Ga op tijd solliciteren naar een plek die jou leuk lijkt en vraag goed om je heen om een plek te vinden die bij jou past!

Miranda Zwiers

“Dat je iets neerzet wat blijvend is, en wat iedereen ziet, dat vind ik gaaf!”

“Ik ben tweedejaars student Bouwkunde aan de NHL en loop stage bij Jorritsma Bouw. Daarnaast doe ik aan jiujitsu, ik duik en ben graag creatief bezig. De sfeer bij Jorritsma Bouw is heel goed, iedereen is superaardig. Ik ben meteen ingeburgerd en opgenomen in het team, dat is als nieuweling heel fijn!

De eerste tien weken van mijn stage breng ik door op de afdeling Engineering. Ik heb bouwplanningen gemaakt, meegelopen met de bouwkundig modelleur en in Revit getekend. Dat vond ik erg leuk, omdat dat heel creatief is en omdat je veel met bouwkundige details bezig bent. Inmiddels heb ik door dat het er in het bedrijfsleven anders aan toegaat dan ik leer op school. Daar loopt alles door elkaar: de ene week ben je bezig met balkondetails, de week erna met de palenfundering. Hier gaat het heel gestructureerd, en leer ik de volgorde van een bouwproject. Dat je iets neerzet wat blijvend is, en wat iedereen ziet, dat vind ik gaaf!
Het tweede deel van mijn stage ga ik naar de werkvoorbereiding. Met Foppe – mijn stagebegeleider – heb ik afgesproken dat ik ook een paar dagen met de calculatie mee mag lopen. Zo snuffel ik overal een beetje rond.”

Tips voor toekomstige stagiairs
Aan aankomende stagiaires wil Miranda meegeven: “Wees niet onzeker over jezelf. Je denkt misschien dat je niets weet, maar als je hier komt, merk je dat dat reuze meevalt. En wat je niet weet: gewoon vragen! En ga op tijd solliciteren naar een plek die jou leuk lijkt en vraag goed om je heen om een plek te vinden die bij jou past.”
In het vierde jaar moet ze nog een half jaar op stage. Die hoopt ze door te kunnen brengen in de VS. “Ik wil zien hoe ze daar anders bouwen, bijvoorbeeld de grote sky scrapers.”

Foppe Feenstra, stagebegeleider van Miranda Zwiers
“Ik vind het belangrijk dat stagiairs als Miranda afwisselende werkzaamheden doen. Dus niet kopiëren of koffie halen, maar planningen maken, bouwplaatsinrichtingen, calculaties en tekenwerk met behulp van Revit. Stagiairs die ik begeleid gaan aan de slag met overzichtelijke projecten. De studenten krijgen zo inzicht in de software en programmatuur die wij als aannemer gebruiken. Daarnaast bezoeken ze bouwprojecten en mogen ze bouwvergaderingen bijwonen. We hebben bij het intakegesprek aan Miranda gevraagd wat zij zelf wil doen en leren. Maar ze moet wel tegelijkertijd open staan voor de inzichten van onze ervaren collega’s en bereid zijn om ‘vanuit de praktijk’ te leren.”

tip
Tips voor toekomstige stagiairs:

Ga op tijd solliciteren naar een plek die jou leuk lijkt en vraag goed om je heen om een plek te vinden die bij jou past!