STAGE BIJ JORRITSMA BOUW

tip
Tip voor toekomstige stagiairs

Als jij zelf initiatief toont, krijg je bij Jorritsma Bouw de mogelijkheid en de vrijheid om zelf je stage in te delen.

Sarab Zibari

 “Ik leer elke dag weer nieuwe dingen”

Ik was nog niet zo vaak op de bouw geweest, dus ik vond het fijn dat ik bij Jorritsma Bouw de kans kreeg om mee te gaan naar een project waar palen geheid werden en dan te gaan kalenderen. Om het echt te zien en te doen.

Ik ben tweedejaars student Bouwkunde aan de NHL. Naast mijn opleiding doe ik veel aan sport, fotografeer ik gebouwen en hou ik erg van koken en bakken en van gewoon lekker een serie kijken. Ik ben bij Jorritsma terechtgekomen omdat ik afging op goede ervaringen van een collega-student die hier haar stage had doorgebracht. Het is een leuke stage, met goede begeleiding. Je wordt heel goed opgevangen, we deden meteen een voorstelrondje om iedereen te leren kennen. Ik voelde me meteen thuis, iedereen toont interesse en is behulpzaam.

Ik heb mijn eerste stagemaand doorgebracht op de werkvoorbereiding. Daarna switch ik met mijn studiegenoot Miranda, en ik ga nog meelopen met de uitvoerder. Het is fijn dat je bij deze stage van alles wat meekrijgt. Toen ik hier kwam, wist ik niet wat een werkvoorbereider deed, en nu doe ik al zelfstandig kleine opdrachten. Ik moest bijvoorbeeld de hoeveelheid en positie bepalen van vloerventilatiekokers. Dat werk ligt me goed, vanwege het rekenwerk. Mijn vierdejaars stage wil ik dan ook graag bij een constructiebureau doen.”

Edwin Lanslots, stagebegeleider van Sarab Zibari
“Sommige stagiairs hebben zelf een heel goed beeld van wat ze willen leren, anderen willen zich een algemeen beeld vormen. Daar houden we bij de plaatsing rekening mee. Tijdens een gesprek kijken we naar de te behalen competenties en maken we gezamenlijk een voorstel voor de concrete invulling hiervan. Het belangrijkste wat ik als begeleider aan een stagiair mee kan geven, is dat ze de stage moeten zien als een kans, niet als een verplichting. Ze krijgen binnen ons bedrijf de kans om gebruik te maken van de kennis van onze medewerkers. Wij hopen dat ze hier gebruik van maken. En als ze initiatief tonen, krijgen ze er een heel mooie stage voor terug.”

tip
Tip voor toekomstige stagiairs

Als jij zelf initiatief toont, krijg je bij Jorritsma Bouw de mogelijkheid en de vrijheid om zelf je stage in te delen.