9

In de Suikerbuurt in Hoogkerk (Gn) voerde Jorritsma Bouw vanaf oktober 2015 groot onderhoud uit aan 68 huurwoningen van Steelande Wonen. Daarnaast is van 18 koopwoningen het dak vervangen. De woningen werden gedurende het project opgeleverd zodra ze gereed waren, het buitenwerk is in gedeeltes opgeleverd. Op 30 november 2016 hebben we alle werkzaamheden afgerond. Daarmee komt een eind aan een zeer intensief traject, waarbij de communicatie met de bewoners steeds onze volle aandacht heeft gehad.

Wisselwoningen
De bewoners wier huis onder handen werd genomen, maakten tijdelijk gebruik van een wisselwoning. Na afronding van de werkzaamheden konden zij terugverhuizen naar hun vernieuwde woning. Na oplevering van de laatste huurwoningen – begin november – hebben we deze veertien wisselwoningen gereed gemaakt voor de verhuur. Het project volgens planning.

Waardering
Onze aanpak leverde naast tevreden bewoners ook een tevreden opdrachtgever op. Die waardering sprak men niet alleen uit tijdens vergaderingen. Al onze medewerkers werden deze zomer bovendien getrakteerd op een Chinees buffet, en vlak voor de oplevering was er voor iedereen een kom erwtensoep. Net als Steelande Wonen kijken ook wij met een goed gevoel terug op dit bijzondere project.