0

Voor Groep Koninklijke De Vries Scheepsbouw gaan wij in Makkum de scheepswerf uitbreiden met een nieuw dok, kantoren en werkplekken. In zo’n 120 jaar groeide dit familiebedrijf van een bescheiden werf in Aalsmeer uit tot een groep van negen gespecialiseerde bedrijven. Van Makkum tot Papendrecht werken ze samen aan één doel: de bouw en het onderhoud van de mooist denkbare jachten, onder de merknaam Feadship. Het bouwen van grote jachten voor individuele opdrachtgevers vereist creativiteit en flexibiliteit en doet een beroep op bijzonder vakmanschap om de meest uiteenlopende wensen van klanten te realiseren.

1e paal
Met een grote vuurwerk- en muziekshow is de eerste paal geslagen voor het nieuwe dok in Makkum. De ceremoniële handeling werd verricht door Tom, Rob, Roderick en Sijbrand de Vries. Het is een bijzonder technisch hoogstaande bouw waar vele facetten van ons vakmanschap in terugkomen, zoals het storten van onderwaterbeton. Bij Jorritsma Bouw zit kwaliteit in het DNA. Het is erg prettig dat wij dezelfde mindset hebben als onze opdrachtgever. Bij een uniek project als dit is dat: binnen de planning werken en, samenwerken, elkaar helpen met innovatieve ideeën en creatieve oplossingen. Alle uitbreidingsfeiten op een rij:

  • De nieuwe dokhal wordt 122 meter lang, 37 meter breed en 28 meter hoog
  • De werkplaatsen worden uitgebreid van ca. 8000 m2 naar 10.000 m2
  • De kantoren zijn nu 3.500 m2 en worden straks 4.500 m2
  • Er komen 375 parkeerplaatsen op eigen terrein

De nieuwe kantoren en werkplaatsen worden gerealiseerd tussen de twee dokhallen. De karakteristieke gebouwen It Strânhûs (jaren zeventig) en een voormalige interieurwerkplaats blijven intact. Deze werkplaats wordt in oude luister hersteld; het is een herinnering aan de beginperiode van de werf. Met deze nieuwe dokhal kunnen er op de scheepswerf tegelijkertijd meerdere jachten worden gebouwd.