9

We zijn van start gegaan met De Driehoek, de nieuwbouw van 46 appartementen voor sociale huur die we realiseren van woningcorporatie Dudok Wonen in Almere. Het mooie bouwbord is geplaatst, de heiwerkzaamheden zijn in volle gang. In verband met de huidige beperkingen vanwege het coronavirus hebben we het ‘start-bouw-feestje’ doorgeschoven naar een later moment. Gelukkig kan de bouw gewoon doorgaan, waarbij we uiteraard de benodigde maatregelen nemen om ook in deze coronatijd veilig te kunnen werken.

Zelfde visie
Het is mooi om te zien hoe onze bouwteamvisie naadloos aansluit bij de uitvraag van de opdrachtgever. We hebben als bouwteam gezamenlijk het ontwerp uitgewerkt. Daarbij konden we onze expertise inbrengen op het gebied van duurzaamheid, bouwmethodiek, materialisering en omgevingsmanagement. Zo konden we de opdrachtgever ondersteunen om het project binnen budget te realiseren.

In Between Places
De helft van deze appartementen is bestemd voor mensen die urgent tijdelijke woonruimte nodig hebben. Dit gebeurt vanuit het woonconcept ‘In Between Places’. Mensen die dringend behoefte hebben aan een woning kunnen hierdoor snel worden geholpen, zonder dat zij een zorgindicatie of urgentieverklaring nodig hebben. Met dit woonconcept wil Dudok voorkomen dat mensen tussen de wal en het schip geraken door bijvoorbeeld een scheiding, gedwongen verkoop van een woning of door een sterfgeval. Ze huren het appartement maximaal twee jaar. Dat geeft hun tijd om hun leven weer goed op de rit te krijgen.