Wiardaskoalle Goutum ontdekt de bouw

Groep 8 van de Wiardaskoalle in Goutum gaat als eerste aan de slag met het werkboek over de bouw ‘Leeuwarden Vrij-Baan’. Vanochtend nam de groep het in ontvangst.

Op woensdag 24 april jl., werd het startsein gegeven met de eerste gastles in het kader van Leeuwarden Vrij-Baan en Bouwen aan de Bouw. Onze collega Bernard de Vries nam als voorzitter van Bouwen aan de Bouw het eerste lesboek in ontvangst van de leerlingen, waarna hij dit overhandigde aan de directeur van de Wiardaskoalle de heer Jan Seinstra onder toeziend oog van wethouder Thea Koster.

Het werkboek is speciaal ontwikkeld voor basisscholen groep 7/8 in samenwerking met ‘Bouwen aan de Bouw’. Het is een initiatief van de werkgevers in de bouw om de jeugd bekend te maken met de wereld van de bouw. In het werkboek staan opdrachten, waardoor de kinderen leren waarom en hoe een project binnen Leeuwarden Vrij-Baan begint en uiteindelijk wordt gerealiseerd.

De eerste gastles werd verzorgd door Björn van Straaten  adviseur GEO informatie van de Gemeente Leeuwarden. Hij is één van de in totaal 10 gastdocenten van de Gemeente Leeuwarden en Provincie Fryslân die de gastlessen gaan verzorgen. In totaal zijn er 23 gastlessen op 15 basisscholen over Leeuwarden Vrij-Baan ingepland.

Nieuwsgierig naar het werkboek Leeuwarden Vrij-Baan klik hier
of neem een kijkje op de website www.debouwietsvoorjou.nl