40 + 31 appartementen, Almere

  • De Alliantie
  • WONEN
  • Nieuwbouw
  • Bouwteam
  • Almere

In opdracht van woningcorporatie De Alliantie realiseert Jorritsma Bouw in bouwteam 71 appartementen in Almere. Het gaat om één gebouw met 40 appartementen in twee bouwlagen in Almere Tussen de Vaarten en één met 31 woningen in Almere Poort. Dit gebouw gaat trapsgewijs van twee naar vier bouwlagen. We benaderen het werk als één project: dat biedt voordelen qua planning, inkoop en personeelsinzet en is daarmee het gunstigst voor de opdrachtgever.

Samen met het bouwteam en De Alliantie hebben we het originele ontwerp van Change.nl uit Wateringen geoptimaliseerd met de omzetting van het bouwsysteem en materialisering. Tijdens de voorbereiding in bouwteam kregen wij de ruimte van woningcorporatie De Alliantie om dit plan de 71 appartementen in Almere te optimaliseren. De planning bij de bouw is strak, maar dankzij goede afspraken en werken met betrouwbare onderaannemers en leveranciers kunnen wij die borgen.

Bouwen in bestaande wijk
We bouwen de woningen in een bestaande wijk. In goed overleg met de gemeente hebben we een duidelijk plan gemaakt voor de bouwplaatsinrichting en de veiligheid. We informeren de buurt proactief wanneer er werkzaamheden op de planning staan die overlast kunnen veroorzaken.