Built to last

MET BUILDING INDUSTRY KOM JE NOOIT VOOR VERRASSINGEN TE STAAN

In de industrie zijn procesinstallaties en productiefaciliteiten het kloppende hart van het gebouw. Zo’n gebouw moet zich hier als een beschermende huls omheen plooien. Maar industriële huisvesting is meer dan dat. Het moet een fijne en veilige werkplek zijn voor mensen in de operatie en op kantoor. In en buiten de gebouwen vind je vaak diverse logistieke functies, die elk hun eigen eisen stellen aan het gebouw. Een industriegebouw is bovendien een ‘beeldvormer’, zeker op een zichtlocatie. 

Dankzij jarenlange ervaring in de industriebouw hebben wij onze beproefde  werkwijze verwerkt in een concept dat we ‘Building Industry’ noemen. Met Building Industry maken wij het hele proces transparant, stap voor stap. Je hebt continu inzicht in gemaakte of te maken keuzes en in de voortgang van het traject. Je hebt altijd controle over de benodigde  investeringen voor de realisatie. Jorritsma ontzorgt je van A tot Z: van klantvraag tot en met ingebruikname en meerjarig onderhoudsplan. Onze Building Industry-aanpak maakt de complexiteit van een industrieel bouwproject beheersbaar.

“Wat we eerder alleen vertelden, kunnen we nu laten zien”

Divisiemanager Utiliteit & Industrie Diederik Damkat weet niet anders dan dat de bouwwereld de rode draad in zijn leven is. Als vijfjarige liep hij al met zijn vader mee over de bouwplaats, en via de Lego en de Meccano, een techniekopleiding en een tijdelijk uitstapje naar de grond-, weg- en waterbouw belandde hij in 2001 bij Jorritsma Bouw.

Wat maakt dat hij al 22 jaar dagelijks de reis vanuit zijn (uiteraard zelfgebouwde) woning in Grou naar Bolsward maakt? “Dat vriendelijke, dat gemoedelijke van Jorritsma, dat kan ik nog altijd waarderen. Ik had destijds ook  een sollicitatiegesprek bij een grote concurrent uit Groningen, waar ik heel formeel tegenover drie mannen in pakken zat. Totaal geen klik, dat heb ik ook meteen gezegd. Hier voel ik me echt onderdeel van de familie.” Voor Diederik kan een project niet groot genoeg zijn. Of het nou een ziekenhuis of een zuivelfabriek is, hij staat vooraan in de rij. Lachend: “Ik heb de A7 bij Heerenveen inmiddels aardig volgebouwd, dankzij A-Ware  en Fonterra. Dat zijn immens complexe projecten, waar ik echt met heel erg veel trots op terugkijk. Hoe wij dat als betrekkelijk bescheiden Friese bouwer hebben aangepakt, vind ik echt  indrukwekkend – al zeg ik het zelf.” 

“Building Industry is voor ons de verzamelterm voor het geheel aan facetten die om de hoek komen kijken bij het bouwen op industrieel niveau, van de eerste schets tot de nazorg en het onderhoud achteraf. Wij hebben dat proces heel helder in overzichtelijke blokken opgeknipt, zodat je als opdrachtgever in één oogopslag ziet waar je aan toe bent. Tegelijkertijd blijven we flexibel, en dat is in deze branche van groot belang. De ene keer beginnen we al bij de klantvraag; dan ligt er een lap braakliggend terrein, en is het aan ons om er iets moois van te maken. De andere keer stap je pas later in, als er al een ontwerp ligt. Of de klant wil verderop in het proces een deel zelf oppakken. Nou, dan knippen we de overbodige blokken ervan af, en gaan we vanuit daar verder.”

Natuurlijk is het proces an sich niets nieuws voor Jorritsma, dat al jarenlang grote  industriële projecten realiseert. Diederik: “Gewoon de juiste mensen met de juiste expertise op het juiste moment bij elkaar brengen, daar is geen partij zo goed in als Jorritsma. De naam Building Industry maakt vooral het verschil aan de voorkant. Aan nieuwe klanten kunnen we  nu in woord én beeld laten zien hoe we het aanpakken, waar we eerder alleen maar vertelden.” Dan, schouderophalend: “Bij een partij als A-Ware hoef ik hier niet mee aan te komen. Die weten al lang dat ze aan ons een goeie hebben.”

Bekijk hier meer informatie over ons building industry concept: BUILDING INDUSTRY