De werkplaatsen in Makkum zijn bijna klaar; alle hens aan dek!

Het zal niet lang meer duren voordat de meest prachtige en luxe scheepsinterieurs van Feadship nieuwe productiegebouw inruilen voor het ruime sop. Binnenkort wordt WP2 (werkplaats 2) opgeleverd, een project dat initieel moest lijken op de eerder door Jorritsma Bouw gerealiseerde eerste werkplaats maar in wezen heel anders werd. Een mooi en uitdagend project waarin verschillende disciplines en ketenpartners samen komen. Halbe van der Valk neemt ons mee.

De opleverdatum nadert gestaag, maar bij Halbe bespeuren we geen stress of zorgen. Halbe: “Het gaat hartstikke goed hier, we zijn nu met de afbouwfase bezig. De tegelzetters zijn hard bezig, verder moeten we vooral nog aan de slag met binnenwanden, installatiewerk, gietvloeren, vloerbedekking en de plaatsing van een trap.”

Uniek aan dit project: de constructie is zo opgebouwd dat er later nog een kantoor bovenop kan worden geplaatst. Halbe: “Dat houdt in dat we 12 centimeter aan beton bovenop het dak hebben aangebracht. Dat zie je niet zo vaak en daar moet je dus erg zorgvuldig mee te werk gaan.”

Dat het project een nogal dynamisch karakter heeft gekend, veel aanpassingen en keuzes werden tijdens de bouw besloten, houden Halbe en de zijnen ook niet wakker: “Dat is het leuke van dit werk, je moet echt scherp zijn op de details en allerlei informatiestromen en vakmensen samenbrengen. Ze moeten elkaar toch begrijpen. Dat plannen, dat spel, maakt dit echt heel leuk werk.”