Geen ver-van-het-bedshow voor Jorritsma bij AVEK in Surhuisterveen

Hele generaties in Surhuisterveen zijn opgegroeid in de schaduw van het jaren ’30-fabriekspand van beddenfabrikant AVEK. Toch gaat het binnenkort tegen de vlakte: het groeiende vrachtverkeer vraagt veel van de wegen in het dorp. De gehele productie van Arbeid, Vlijt en Kwaliteit verhuist naar een gloednieuw complex op een strategischere locatie verderop in de straat, om de overlast voor omwonenden te verminderen en tegelijkertijd een kwaliteitsslag te kunnen maken. Een immens project, en aan Jorritsma de schone taak om dat alles in goede banen te leiden.

Met een totaaloppervlak van 3000 vierkante meter is het bepaald geen klein bier wat er in het Friese plaatsje gebouwd wordt. Vier hallen komen er in totaal, plus een aangrenzend kantoorpand. Op dit moment bevindt het geheel zich nog in de ruwbouwfase, waarbij het leggen van de betonvloer de eerstvolgende significante stap vormt. Door slim gefaseerd te werken lopen werknemers elkaar niet in de weg, en krijgt iedereen de tijd en ruimte die hij of zij nodig heeft om de werkzaamheden nauwkeurig af te ronden.

Het nieuwe AVEK-onderkomen wordt gebouwd met oog op de toekomst. Mocht er behoefte zijn aan verdere uitbreiding dan is de ruimte daarvoor voorhanden in de ‘achtertuin’ van het complex. Voorlopig is er echter voldoende werk te verrichten. Dat wordt weerspiegeld in de opleverdatum van de beddenfabriek: 2028. Kortom, nog een paar nachtjes slapen…