Het Woonwaarde
Plusplan

Woonverbetering met een visie

Goed nieuws voor verhuurders én huurders! Het Woonwaarde Plusplan maakt werk van bestaande locaties door plannen van een plus te voorzien. In ons concept komen betaalbaarheid, energietransitie, duurzaamheid, bruikbaarheid, zorgoplossingen en de nieuwbouwopgave samen. De kwaliteit van zowel wijk, woongebouw als woning gaat omhoog en daar profiteert iedereen van.

De plussen van het Plusplan

  • Architectonische kwaliteitsimpuls

  • Energetische verbetering en woningverbetering

  • Toegankelijke woningen creëren voor ouderen

  • Betaalbaarheid

  • Meer groen in en rondom het woongebouw

  • Faciliteren van betere sociale cohesie

Snel, circulair en duurzaam

We assembleren onze gebouwen uitsluitend op de bouwplaats. Daardoor kunnen we effectiever, efficiënter en tot drie keer sneller bouwen dan traditionele bouwmethoden. Zonder dat dit ten koste gaat van de kostprijs.

Ons Plusplan is generatiebestendig in ontwerp en materiaalgebruik. Gebruik van bestaande woongebouwen is altijd de meest circulaire oplossing. Ook onze nieuwe modules zijn ontwikkeld vanuit het circulaire gedachtegoed. De modules zijn zo ontworpen dat ze weer demonteerbaar zijn tot elementen. Door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen de afzonderlijke modules een nieuwe plek krijgen in het volgende plan. Sloop is hiermee een begrip uit het verleden.

Plusplan is niet alleen energetisch duurzaam, maar ook duurzaam in toegepaste materialen, details en technieken. Zo is het bouwdeel te demonteren, gebruiken we FSC-of PEFC-gecertificeerd hout en besteden we aandacht aan drinkwaterbesparing. Naast duurzame woningen kiezen we ook voor gezonde woningen. Door aandacht te besteden aan geluidsoverlast, vocht, CO2, koeling en gebruiksgemak van de installaties.

Heb je vragen over het Plusplan? Hilbert staat voor je klaar!