Projecten

Groot onderhoud 56 woningen in Drachten

Opdrachtgever: WoonFriesland

Als vaste onderhoudspartner van WoonFriesland hebben we de opdracht voor groot onderhoud aan 56 woningen in Drachten verkregen. Het feit dat we eerdere projecten voor WoonFriesland naar tevredenheid realiseerden, sprak in ons voordeel. In de voorbereiding zijn we bij bewoners op bezoek geweest om warme opnames te maken om te bepalen bij hoeveel woningen de keuken, douche en het toilet vervangen moeten worden.

Deze werkmethode heeft als voordeel dat onze opdrachtgever weet wat de bouwkosten zijn en dat bewoners weten welke werkzaamheden wij gaan uitvoeren in hun woning. Naast de werkzaamheden aan keuken en sanitaire ruimtes isoleren we ook de beganegrondvloeren en krijgen de woningen triple beglazing. We plaatsen een CO2-gestuurde mechanische ventilatiebox die door middel van sensoren automatisch het CO2-gehalte in de lucht peilt en zorgt voor een prettig leefklimaat.

Informatie en communicatie
WoonFriesland heeft daarna voor de bewoners een informatieavond georganiseerd. We hebben hier samen met de wooncorporatie de bewoners op de hoogte gesteld van de werkzaamheden aan hun huis. Zij konden bovendien hun keuze maken voor de keukens en tegels. Iedereen heeft de informatie ook op papier meegekregen, zodat bewoners thuis nog eens rustig kunnen nalezen wat er gaat gebeuren in hun woning en hoeveel tijd dat in beslag zal nemen. Minimaal een week voor aanvang van de werkzaamheden gaan we bij ze op bezoek om de plannen nog eens goed door te spreken. Soms moeten we werkzaamheden uitvoeren op plekken waar zwaar meubilair staat. Daarom bespreken we ook altijd of bewoners hulp nodig hebben bij het verplaatsen van spullen.

Beperken overlast
Omdat we te gast zijn in het huis van iemand anders, nemen we extra maatregelen om overlast te beperken. We werken stofarm en laten de woning aan het einde van een werkdag schoon en netjes achter. Materialen voeren we zodra het nodig is per woning aan zodat we weinig opslagruimte nodig hebben. Bij het vervangen van het toilet zorgen we ervoor dat bewoners hier ’s avonds weer gebruik van kunnen maken. Tussentijds zijn er voor bewoners tijdelijke douche- en toiletvoorzieningen aanwezig.