Onderhoud
50 woningen,
Heeg

Bewoners voorop

Binnen de ketensamenwerking met Elkien hebben wij in Heeg het onderhoud aan 50 woningen verzorgd. Hinke de Jong (Elkien) en Wiep Bijlsma (Jorritsma Bouw)hebben tijdens het project de bewoners verrast met een heerlijk kerstbrood. Want de techniek is belangrijk, maar de bewoners staan voorop! Het is altijd leuk en dankbaar om zo’n attentie te rond te brengen. Maar veel belangrijker is dat we het gehele traject door rekening houden met elkaar. En dat we onze wederzijdse verwachtingen te delen. Bewoners komen dus niet voor verrassingen te staan! In de keten werken we aan comfortabele woningen met lagere energielasten voor de bewoners.

Verrassing voor bewoner

Als we in de keten werken aan een woningverbeteringsproject, voeren we ook de ‘meterkastgesprekken’. Daarbij nemen we de werkzaamheden stap voor stap door met de bewoners. Onze bewonersconsulente Wiep Bijlsma ging voor een meterkastgesprek langs bij een trouwe huurder van Elkien. Tijdens dit gesprek vertelde hij trots over de muurschildering die hij in het toilet had gemaakt. Het deed de bewoner verdriet dat zijn kunstwerk moest verdwijnen. Dat kon helaas niet anders. Want we voegen bij de werkzaamheden aan deze woningen douche en toilet samen. En het nieuwe tegelwerk reikt helemaal tot aan het plafond.

Maar ook hier denken wij in oplossingen! Wiep heeft een foto gemaakt van de muurschildering en deze op een aluminiumplaat laten afdrukken. Samen met Hinke de Jong, Projectleider Sociaal van Elkien, heeft ze deze verrassing bij de bewoner langsgebracht. Het gezicht van de bewoner sprak boekdelen; klein gebaar, groot effect. En daar doen we het voor! Want in de ketensamenwerking staan de bewoners altijd voorop.