All electric wijk Het Ommeland,
Groningen

Brivec
Groningen

Projectinformatie

Bouwteam bouwen
Jorritsma Bouw zat bij dit project in een vroeg stadium aan tafel. Na een aanbesteding op basis van het Voorlopig Ontwerp van ONIX NL schoven we aan in een bouwteam dat samen de verdere ontwikkeling naar een Definitief Ontwerp en uitvoeringstekeningen oppakte. Zo konden wij onze expertise inbrengen wat betreft bouwmethodiek en materialisering. Zo hielpen we de opdrachtgever ook om het project binnen budget te houden.

Hoogwaardige jongerenhuisvesting
De woningen komen – na sloop door de firma Dusseldorp – op het terrein tussen het kantorencomplex De Ommelanden, Pleiadenlaan en de Friesestraatweg. Project ‘Het Ommeland’ is onderdeel van de ontwikkeling Reitdiepzone. Dit gebied is door de gemeente Groningen aangewezen voor de ontwikkeling van veel woningbouw, met name ‘grootschalige, hoogwaardige jongerenhuisvesting’, vooral bedoeld voor studenten en starters.

Industrieel erfgoed
Dit duurzaam all electric project wordt ontwikkeld door Brivec. Het bouwteam wordt gevormd door Jorritsma Bouw, Onix NL, Goudstikker-De Vries, Noorman Bouw- en milieuadvies, adviesbureau Feijen en Damstra Installatietechniek.

Voor het ontwerp van de nieuwe wijk liet architect Onix NL zich inspireren door het industrieel erfgoed De Ommelanden. De wijk krijgt dan ook een robuuste en industriële uitstraling, met fraaie gevelsteen en zware, betonnen kaders. Er komen daarnaast kleine hofjes met veel groen, die doen denken aan de historische ‘begijnhofjes’; voor de toekomstige bewoners een plaats voor ontmoeting. De appartementen zijn tussen de 48 en 100 vierkante meter groot, de grondgebonden woningen hebben woonoppervlaktes tussen de 115 en 140 vierkante meter.

Logistiek
De bouwlocatie is gunstig gelegen aan de ringweg van Groningen, maar hij biedt vrij weinig ruimte voor laden en lossen. In overleg met de gemeente mogen we hebben we optimaal leverschema opgesteld waarbij de benodigde materialen precies op tijd worden gebracht. Omdat we de woningen in een bestaande wijk bouwen, houden we veel rekening met de omgeving. Middels nieuwsbrieven doen we aankondigingen over de werkzaamheden waar de omgeving hinder van zou kunnen ondervinden. Men kan ook contact met ons opnemen voor klachten of opmerkingen.