54 appartementen,
Dronten

Oost Flevoland Woondiensten
Dronten
2020

Project type

Energiezuinig

De 55-pluswoningen zijn allemaal voorzien van een of twee slaapkamers. Ze krijgen een berging op de begane grond en worden gasloos opgeleverd. De isolatiewaarde van de gevels is verhoogd, wat bijdraagt ​​aan de energiezuinigheid van het gebouw. Het opwekken van energie gebeurt via zonnepanelen. OFW houdt met deze nieuwe complexen de doorstroom van woningen op gang. Wanneer 55-plussers naar deze woningen verhuizen, komen er meer woningen vrij voor jongeren, is de gedachte. Wij bouwen de appartementen in het centrum van Dronten, wat betekent dat er veel voorzieningen in de buurt zijn.

Esthetiek

De patronen in de gevel, met het metselwerk dat op sommige plekken lichter oogt, geven het gebouw een eigenzinnig karakter. De uitkragende stenen zorgen voor contrast. Esthetische ideeën van de architect die vroegtijdig voorbereid en die wij qua maatvoering hebben afgestemd met alle partijen. Elke bouwlaag realiseren we in 16 dagen; hierbij maken we een opsplitsing in het storten van de vloer en het zetten van de kalkzandsteen muren. De ruwbouw neemt in totaal ongeveer een half jaar in beslag. Dankzij een goed plan van aanpak wordt de doordachte planning tot op de dag gehaald. En we weten dat wanneer het tempo wordt gehaald, zowel werkplezier als kwaliteit verbeteren.

Omgevingsmanagement

De omwonenden van de bouwlocatie houden we op de hoogte van de geplande werkzaamheden. De overlast voor de buurt is beheersbaar. Het bouwverkeer verdwijnt al snel het terrein op. Parkeren doen we op ruime locaties buiten het bouwterrein. De aparte aanvoerroute zorgt ervoor dat we niemand in de weg zitten. De bouwplaats is wel behoorlijk krap. Daarom laten we materialen zoveel mogelijk just-in-time leveren. Logistiek vergt dat de nodige organisatie en afstemming, maar wij hebben de ervaring om dat goed te managen. Afstemming is hier de sleutel tot succes. Daardoor ontstaat een vertrouwen en een goede samenwerking. Ook de inrichting van de bouworganisatie, een duidelijke planning en duidelijkheid over risico’s en besluitvorming bij. ‘Wat bûge kin sil net brekke’, zeggen we in het Fries. Oftewel: wij zijn flexibel en denken voor de volle 100% mee. Openheid van zaken zorgt voor een oplossingsgericht resultaat.