Nielsen-Massey Vanillas,
Leeuwarden

Nielsen-Massey Vanillas
Leeuwarden
2013-heden

Jorritsma Bouw is sinds 2013 actief in het onderhouden van de fabriek van Nielsen-Massey Vanillas. Destijds hebben we dit contract mogen ondertekenen door de goede relatie tussen Nielsen-Massey en Jorritsma Bouw. Van dit allereerste MJOP-contract is inmiddels al het zevende jaar ingegaan.

Van loods naar foodindustriecomplex
Naast het vaste onderhoud hebben we door de jaren heen ook een aantal andere opdrachten mogen uitvoeren. Eén daarvan was het transformeren van een opslagloods naar een foodindustriecomplex en laboratorium in 2019. De werkzaamheden vonden plaatst terwijl de werkzaamheden in de fabriek doorgingen. Hier kwamen hoge voedselveiligheidseisen als HACCP en zeer nauwe afstemming met de opdrachtgever bij kijken. Met werkvergunningen, strakke planningen en maatregelen als stofschotten konden onze werkzaamheden doorgaan zonder invloed te hebben op het bedrijfsproces van Nielsen-Massey.

Meedenken in optimalisaties
Een andere opdracht was een recente aanpassing van de buitenkozijnen. Vanwege het (terugkomende) schilderwerk hebben we met de opdrachtgever om tafel gezeten voor een meer praktische, onderhoudsarme oplossing in de vorm van Trespa-kozijnen.

Trespa-platen zijn High Pressure Laminate-platen die speciaal geproduceerd worden voor buitentoepassingen. Met deze keuze bespaart het bedrijf op de onderhoudskosten door eenmalig te investeren. Ook hier werkten we prettig samen met de opdrachtgever, mede dankzij een strakke planning en goede voorbereiding.

Nielsen-Massey Vanillas
Nielsen-Massey Vanillas is een familiebedrijf in vanille- en smaakextracten dat in 1907 werd opgericht. De hoofdlocatie is gevestigd in Illinois, Verenigde Staten. Sinds 1995 is er ook in Leeuwarden een productielocatie. Nielsen-Massey Vanillas levert zijn producten aan restaurants, producenten van kwalitatieve levensmiddelen en handelaars. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie Nielsen en mag rekenen op een reputatie als fabrikant van de meest verfijnde extracten ter wereld.