Stikstofverdamper,
Leeuwarden

DSM (voorheen CSK)
Leeuwarden

Werkzaamheden

Voor CSK hebben we de betonplaat voor een verdamper gerealiseerd. De verdamper zet vloeibare stikstof om in bruikbare gasvormige stikstof. Deze stikstof wordt bij CSK gebruikt voor het invriezen van producten. Het realiseren van de betonplaat hebben we op het buitenterrein van de fabriek gedaan.

Door goed bouwplaatsmanagement hebben we het werkterrein gecoördineerd, waarmee we voor structuur en veiligheid zorgen. We zijn op de aangewezen plek handmatig gaan graven, naast de fabriek. Dit vanwege het lokaliseren van het aanwezige leidingwerk. Vervolgens hebben we hier schroefinjectieboorpalen in de grond gebruikt en aansluitend de betonvloer op afschot gestort. Omdat het prefab leidingwerk ondersteuning nodig had, is dit gedaan met prefab poeren. Ten slotte is de verdamper geplaatst.

Going on concern

Bouwen voor de industrie betekent dat er met veel aspecten rekening moet worden gehouden. Alle werkzaamheden zijn buiten de fabriek gebeurd. Hierdoor heeft de opdrachtgever geen overlast hoeven ervaren. Omdat de betonplaat buiten is gerealiseerd en de verdamper buiten de fabriek is geplaatst, is er geen sprake geweest dat er iets in de fabriek moest gebeuren en daarmee hoefde het productieproces van de opdrachtgever niet verstoord te worden.