Vakgarage Veldma Jansen, Groningen

  • Vakgarage Veldma Jansen
  • UTILITEIT
  • Groningen

Jorritsma Bouw bouwt een nieuw bedrijfspand voor Vakgarage Veldma Jansen. Na 50 jaar heeft het familiebedrijf straks een splinternieuw en gasloos onderkomen. Dat Jorritsma Bouw beschikt over eenzelfde mentaliteit en mindset, komt goed van pas in dit project. Kwaliteit is een belangrijke eigenschap in ons beider DNA, en dat straalt aan alle kanten van dit gebouw af.

De garage is gesitueerd aan de Wadwerd in de wijk Reitdiep in Groningen. De grote glazen pui is een ware eyecatcher als je de wijk binnenrijdt. Tegelijk past het ontwerp en het bedrijf goed tussen de woningen. Jansen senior kijkt vanuit zijn woning in de wijk letterlijk toe op hoe het nieuwe pand wordt gerealiseerd. Niet alleen heeft hij zicht op de bouwplaats, hij komt ook regelmatig langs. Het is een vorm van betrokkenheid die we enorm waarderen. Natuurlijk was hij aanwezig bij het startmoment. Zijn zoons die het bedrijf overnamen, hadden de eer om de symbolische eerste paal te slaan.

  • Vakgarage Veldma Jansen
  • UTILITEIT
  • Groningen

De basis
De staalconstructie vormde de basis voor zowel het gebouw als de planning. Toen die stond, en de fundering lag, hebben we de vloeren in de open lucht gestort. Om de gevlinderde vloer te kunnen leggen, was uiteraard droog weer nodig. Een weloverwogen risico, want het leverde in tijd en efficiency meer op dan te wachten tot het gebouw wind- en waterdicht was. De gevlinderde vloer blijft in het zicht. Omdat de staalconstructie al stond, ziet de vloer er superstrak uit.

Logistiek spanningsveld
Een logistiek spanningsveld in dit project was wel een heel letterlijk spanningsveld: de hoogspanningsmast vlak naast de bouwplaats. De juiste kraan op de juiste plek was hierbij de basis van een logistiek succesvol project. Een en ander had de nodige gevolgen voor de te plaatsen heistelling. Jorritsma Bouw maakte hiervoor een voorstel dat met alle betrokken partijen is overlegd en afgestemd.

Gestructureerd verhuizen
De bouw van vakgarage Veldma Jansen is voor Jorritsma Bouw een overzichtelijk project in een klein team met opdrachtgever en architect. Voor Veldma Jansen is het belangrijk om gestructureerd te verhuizen. De grootste uitdaging daarbij is om de werkplaats zo kort mogelijk te hoeven sluiten. Na de vorstperiode pakken we ook het buitenterrein aan. Eind maart kan een nieuw tijdperk voor de mannen van Jansen beginnen, op deze prachtige nieuwe plek in Groningen.