38 woningen
Ecoveldlaan,
Almere

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)
Ecoveldlaan, Almere

Eigen wensen

Elke koper heeft een aannemersovereenkomst getekend. Dat betekent dat we te maken hebben met 38 verschillende opdrachtgevers, die allemaal hun eigen wensen inbrengen. Dat komt al bij de fundering tot uiting: iedere woning heeft zijn eigen plattegrond. De woningen hebben één bouwlaag, maar kunnen worden uitgebreid met een extra verdieping. Met de inzet van twee uitvoerders waarborgen we de kwaliteit van dit project. Zij houden alle partijen – van onderaannemer tot leverancier – scherp en zorgen ervoor dat de verschillen in de woningen duidelijk op tekening staan en worden gecommuniceerd. Alvorens de afbouw begint, controleren we bij iedere woning gezamenlijk of er geen losse eindjes zijn.

We nemen de kopers mee in het proces

Dit is een project waarbij de kopers opdrachtgever zijn. We nemen hen dan ook zoveel mogelijk mee in het bouwproces. Onze kopersbegeleidster verzorgt de communicatie met de bewoners. Zij maakt de nieuwsbrieven en is als vraagbaak present bij alle kopersbijeenkomsten. De kopers bezoeken met regelmaat de bouwplaats, altijd in overleg met de uitvoering. Als koper van een huis wil je immers graag de voortgang van de bouw van nabij kunnen volgen?

Ecologisch en economisch

EcoVeldlaan staat voor ecologisch en economisch wonen in een groene omgeving. Verwarming en warm water worden verkregen middels een energiezuinige lucht-water-warmtewisselaar en slimme ventilatietechniek.

Alle 38 woningen zijn optimaal geïsoleerd en voorzien van warmte- en geluidswerende triple beglazing. Ze krijgen 18 zonnepanelen en zijn daarmee vrijwel energieneutraal; met een aantal extra panelen (optioneel) zijn de woningen zelfs volledig energieneutraal. In plaats van op het riool zijn de woningen aangesloten op een individueel afvalwatersysteem in de hoogste reinigingsklasse. Hierin zorgen bacteriën voor zuivering van het water, dat vervolgens naar een vijverpartij afloopt.

Voor de fundering hebben we gebruik gemaakt van comfortpalen. Een duurzame oplossing, want deze prefab heipalen zijn al tijdens het maakproces voorzien van een warmtewisselaar. Zo kan de aardwarmte worden benut zonder ervoor te hoeven boren. Het is een gesloten systeem dat niet in aanraking komt met het grondwater.