Bio-energiecentrale,
Harderwijk

Bio-Energiecentrale Harderwijk (BECH)
Harderwijk

Betrouwbaar netwerk

De bouw van de procesinstallatie is in handen van HoSt Bio-energy Systems. Deze internationaal opererende partij nodigde Jorritsma Bouw – in concurrentie – uit om een aanbieding te doen voor de bouwkundige werkzaamheden. Deze bestaan onder meer uit het maken van een fundering en het ‘bouwkundige jasje’ voor de procesinstallaties. Als enige partij durfden we – dankzij ons zeer betrouwbare netwerk van preferred suppliers – te garanderen dat we begin april de staalconstructie konden leveren. Deze toezegging en onze goed onderbouwde raming waren aanleiding om Jorritsma Bouw deze mooie opdracht te gunnen.

Altijd meedenken

In de beginfase hebben we optimalisaties voorgesteld. De detailengineering hebben we samen met HoSt verder uitgewerkt. Om de total cost of ownership zo laag mogelijk te houden, is het belangrijk om in de materialisatie, coatings en conserveringen de juiste keuzes te maken, met behoud van kwaliteit. Wij hebben enkele aanbevelingen kunnen doen die de onderhoudslast zullen beperken.

Vóór op schema

Het drietal reservoirs en silo’s is opgetrokken uit een fundering van prefab betonpanelen en een staalconstructie met sandwich gevelbeplating. We hebben de werkzaamheden daarom afgestemd op de logistiek van de fabriek. Om alles soepel te laten verlopen hebben we veelvuldig site-overleg gehad. We liepen tijdens de bouw voor op schema. Dat was mogelijk door onze flexibele planning en dankzij preferred suppliers die op dezelfde manier in het werk staan als wij: afspraken nakomen, even bijspringen als het nodig is, en een eerlijke prijs vragen.