Onderhoud 38 appartementen,
Breezand

Woningbouwvereniging Anna Paulowna
Breezand
Gereed

Scope

Tijdens de warme opnames is met behulp van ED Controls per woning een inventarisatie gemaakt van werkzaamheden die moesten plaatsvinden. Installateur, glaszetter en andere onderaannemers liepen hier mee om hun deskundigheid in te brengen. In nauw overleg met de opzichter en onze bouwpartners is bepaald welke werkzaamheden op dit moment zullen worden uitgevoerd en daar is een budget aan gekoppeld.

Binnen deze scope vallen de volgende verbeteringen:

  • Isoleren van de kruipruimtes en zolders (van binnenuit).
  • Vervangen van buitenkozijnen inclusief glas.
  • Plaatsen van nieuwe dakramen.
  • Waar nodig vervanging van douche, toilet en keukens en vernieuwing van installatiewerk.
  • Vervangen van voordeuren en balkondeuren.
  • Buitenom: gevels schoonmaken en waar nodig voegen; schilderwerk.
  • Nieuw straatwerk.
  • Vervangen van een aantal muurtjes door schuttingen.

Communicatie

Woningbouwvereniging Anna Paulowna heeft de bewoners uitgenodigd voor een aantal bijeenkomsten. Zij konden hier hun keuze bepalen voor de keukens en tegels voor hun vernieuwde woning. De uitvoerder van Jorritsma Bouw was aanwezig om technische uitleg te geven, en om mensen te informeren over wat ze konden verwachten. Zo konden de bewoners gelijk even kennis met hem maken. Een week voor aanvang van de werkzaamheden aan een woning gaat de uitvoerder bij de huurders langs om een en ander nog eens goed met hen door te spreken.

Beperken van overlast

Verbouwen zonder overlast is helaas niet mogelijk, maar we doen er alles aan om de bewoners zoveel mogelijk te ontzien. We zorgen onder meer voor een goede stofafzuiging en dekken meubels en vloeren af waar dat nodig is.

In de buurt
Onze ‘keet’ is gehuisvest in een leegstaande woning in dezelfde straat. Hier heeft ook de uitvoerder zijn kantoor. Hij zorgt ervoor dat hij goed bereikbaar is voor het geval bewoners of mensen uit de buurt vragen hebben. De omgeving is van tevoren op de hoogte gebracht van de aanstaande werkzaamheden.

Verduurzamen

Bij de werkzaamheden gaat het vervangen van keukens en badkamers gelijk op met het verduurzamen van de woning. De woningen zullen na het groot onderhoud uitkomen op energielabel B. We hebben de woningen opgenomen met behulp van ED Controls. Afhankelijk van deze opnames wordt bepaald wat er in een woning moet gebeuren. Daarna hebben we ze gebudgetteerd en vervolgens de scenario’s gemaakt, voorzien van een open begroting.