In Dokkum realiseert Jorritsma Bouw in opdracht van Thús Wonen 47 woningen. Het gaat om 26 levensloopbestendige woningen en 21 woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Evenals de 15 woningen in Zwaagwesteinde/De Westereen doen we dit op basis van onze dynamische ontwerplijn. Dit is een flexibel concept dat kan worden aangepast aan de wensen van de opdrachtgever en toekomstige bewoners.

De wijk waar de woningen worden gebouwd – in het zuidwestelijke deel van Dokkum – wordt geherstructureerd. De oude woningen hebben we gesloopt. In het voortraject van de bouw zorgen wij voor de omgevingsvergunningen en het tekenwerk. We hebben het basisontwerp van onze woninglijn voorzien van een aantal speelse en herkenbare elementen, waaronder ‘klossen’ onder de dakgoten, die worden uitgevoerd in een andere kleur metselwerk.

Thús Wonen zocht ook voor dit Design & Build-traject de samenwerking met ons, omdat zij hebben ervaren dat wij de opdrachtgever vóór en tijdens het gehele bouwtraject kunnen ontzorgen.

Kracht van samenwerking
De woninglijn is gebaseerd op de kracht van samenwerking met vaste partners. Door steeds voort te borduren op een goed doordachte basis kunnen we slimmer, efficiënter en goedkoper bouwen. Afhankelijk van de wensen kiezen we per project het optimale scenario. Het ontwerp van de woningen komt geheel tegemoet aan de wensen van de opdrachtgever op het gebied van duurzaamheid, techniek en toekomstwaarde.

 

Communicatie
Thús Wonen nodigde de omwonenden uit voor een presentatie van het plan. De reacties waren zeer positief. Jorritsma Bouw was aanwezig voor een kennismaking en gaf een toelichting op het bouwtechnische deel van het plan. Daarmee konden we een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming. De omwonenden weten wat ze tijdens het proces kunnen verwachten en hoe hun nieuwe woning eruit ziet.

Omgevingsmanagement
Middels maatschappelijk omgevingsmanagement doen we er alles aan om de omwonenden zoveel mogelijk te ontzien en de overlast tot een minimum te beperken. We beleggen informatieavonden waarin wij de omgeving onder meer informeren over onze transportplanning en uitvoeringsplanning.