12 NOM-woningen,
Anna Paulowna

Woningbouwvereniging Anna Paulowna
Anna Paulowna

Maatwerk

Ons DB-team heeft maatwerk geleverd, wat uiteraard is afgestemd op het programma van eisen. Voor het ontwerp is gekeken naar de omgeving: de bestaande bebouwing en de mogelijkheden om de leefomgeving te verbeteren. Gezamenlijk zorgden we ervoor dat ontwerp, functionaliteit van woonoppervlakte, NOM en prijs bij elkaar bleven. In de materiaalkeuze was onze ervaring met onderhoud en beheer een groot voordeel. Door in het ontwerp geen onderhoudsgevoelige materialen te kiezen, zijn er lage onderhoudskosten.

Bouwen voor mensen

Als maatschappelijke bouwer streven wij er altijd naar om rekening te houden met persoonlijke voorkeuren. Daarom hebben we in samenspraak met de opdrachtgever besloten om de slaapkamerindelingen en uiteindelijke locatie van douche en toilet te laten kiezen door de bewoners.

Oplevering

We hebben de 12 NOM (Nul op de meter) woningen in Anna Paulowna overgedragen aan onze opdrachtgever. Bij de bouw van deze woningen stonden de bewoners centraal. In dit project konden de bewoners zelf de slaapkamerindelingen en de locatie van douche en toilet kiezen. We hebben hen uitgelegd hoe ze maximaal resultaat kunnen halen uit hun nieuwe energiesysteem. Door zo bewust mogelijk om te gaan met het energieverbruik in hun woning hebben de huurders zelf invloed op het verlagen van hun CO2-footprint. Als maatschappelijke bouwer vinden we het belangrijk hier ons steentje aan bij te dragen, samen met onze opdrachtgever Woningbouwvereniging Anna Paulowna. Bij deze oplevering paste een klein geschenk. De huurders ontvingen een leuke theedoos die op een eerlijke en duurzame manier is geproduceerd. Als Design en Buildteam kijken wij terug op een mooi project. Wij wensen alle bewoners veel plezier met het inrichten en veel woonplezier in hun nieuwe comfortabele woning.

Het D&B team bestond uit: Jorritsma Bouw, Van Manen en Zwart Architecten, Projectengineering Castelein en Breman Installatiegroep.