19 all-electric woningen,
Den Oever

Beter Wonen
Den Oever

Maatwerk leveren

Dat sociale huurwoningen al lang geen dertien in een dozijn meer zijn, weten we bij Jorritsma Bouw als geen ander. Naast de wensen van woningcorporatie Beter Wonen stond in Den Oever ook de voorkeur van de toekomstige bewoners centraal. Met ons woonconcept Woning van ForMaat kunnen we maatwerk leveren. Een royale woonkamer of een grotere keuken? De bad- en slaapkamer beneden om de woning levensloopbestendig te maken? Of juist een extra slaapkamer boven om er een optimale gezinswoning van te maken? In een Woning van ForMaat kan het allemaal.

All electric

De 19 woningen in Den Oever zijn zonder gasaansluiting opgeleverd. Dat betekent dat bewoners all electric wonen en leven. Van de vloerverwarming tot het fornuis: alles is elektrisch. Deze omschakeling was voor veel huurders even wennen. Vandaar dat toekomstige bewoners al tijdens de kijkdagen extra uitleg kregen. Ook lieten we bij de oplevering een heldere informatiebrochure achter, die tekst en uitleg geeft over iedere duurzame installatie in huis.

Levensloop- en gezinswoningen

De 19 woningen in de Breehornstraat en de Robbenoordstraat vormen een thuis voor een zeer gevarieerde huurderspopulatie. Van starters en jonge gezinnen tot huurders met de nodige levenservaring. Om iedereen een huis op maat te bieden, hebben we gekozen voor een mix tussen eengezins- en levensloopwoningen. Zonder grote bouwkundige aanpassingen kunnen we de woningen in de toekomst relatief eenvoudig geschikt maken voor een nieuwe huurder.

Snel én onbezorgd bouwen

Doordat we met een vast bouwteam van eigen personeel en een aantal betrouwbare ketenpartners werken, hebben we de woonblokken in Den Oever zeer snel kunnen opleveren. Door te kiezen voor prefab-onderdelen hadden we slechts 15 weken bouwtijd nodig per woningblok. Met dit soepele bouwproces zorgden we niet alleen voor tijdswinst, maar boden we woningcorporatie Beter Wonen bovendien een onbezorgd bouwproject. Dat voelt pas echt als thuiskomen.