19 woningen,
Kollum

Thús Wonen
Kollum

Drie typen woningen

In dit geval bedienen we Thús Wonen optimaal met drie verschillende typen woningen. Aan een zijde van de Julianastraat komen zes gezinswoningen in drie twee-onder-een-kappers van één laag plus kap. Deze woningen hebben drie slaapkamers. Ze kijken uit op één blokje van drie en twee blokjes van twee huizen voor één- of tweepersoonshuishoudens, met twee woonlagen onder een plat dak. Deze woningen hebben twee slaapkamers.

Aan de Bernhardlaan tenslotte komen ook weer drie twee-onder-eenkappers voor één of twee personen, maar dan tweelaags met een flauwe kap, zodat ze goed passen bij de overige huizen in deze straat. Ook deze huizen hebben twee slaapkamers. Alle woningen staan op ruime kavels zodat ze een eigen oprit en een diepe achtertuin konden krijgen.

Bijzonder aan deze nieuwe woningen is dat we hebben gekozen voor een afwijkend uiterlijk ten opzichte van de buurt. De woningen steken af ten opzichte van de omringende huizen – voornamelijk in gele steen – door hun donkerrode, genuanceerde gevelsteen en de witte kaders rond deuren en ramen.

Turnkey

Thús Wonen heeft dit project bij ons ondergebracht op basis van het turnkey-concept: wij verzorgen het gehele bouwtraject van vergunningsaanvraag tot sleuteloverdracht. Daarbij hoort ook de organisatie van bezichtigingen en het overleg met de toekomstige huurders over hun opties wat betreft keuken, douche en toilet.

Zoals bijvoorbeeld de kleur van de tegels en de opstelling van de keuken. Om de afstand tussen huurders en corporatie niet te groot te maken, doen we de communicatie met de bewoners samen met Thús Wonen. Ook organiseren we samen een bewonersmiddag als de huizen bijna klaar zijn, zodat de huurders een indruk kunnen krijgen van hun nieuwe woning en bijvoorbeeld vast de maat kunnen nemen voor gordijnen.

Achttien weken

Van alle woningen is de basis een prefab betoncasco onder een eveneens voorgeproduceerd dak, dat in korte tijd wordt opgebouwd door onze partners Spaansen Bouwsystemen en Kramer’s houtconstructies op een prefab funderingsbalk van IJB Funderingen. Omdat hiermee het huis snel wind- en waterdicht is, kunnen wij weersonafhankelijk verder met de afbouw.

Zo kunnen wij garanderen dat we binnen achttien weken een woonklaar huis opleveren. Onze ketenpartners hierbij zijn EuroProvyl, DTN, Sijperda steigerbouw, Oegema metselwerken, Raab Karcher, AA Trappen, Zeeman Afbouw, Perdok Afbouw en BPZ. Samen blijven we ons concept optimaliseren, zodat elk volgende project nóg iets slimmer, efficiënter en dus voordeliger kan worden uitgevoerd. Door de kracht van de samenwerking kunnen we de opleveringspunten tot een minimum beperken, waarbij het ons streven blijft om elke woning met een nulpuntenlijst in het bijzijn van de toekomstige huurder over te dragen aan de coöperatie.