32 woningen
Kempenaerstraat,
Sint Annaparochie

Wonen Noordwest Friesland
Sint Annaparochie
Gereed
2016

Van leren naar wonen

Op het terrein stond de Ulbe van Houtenschool. Het schoolgebouw is in opdracht van de gemeente gesloopt. Nu de bouwvergunning definitief is en het bestemmingsplan is vastgesteld, kunnen we beginnen met de bouw van deze woonwijk.

Design en Build
Het Design en Build team bestaat uit Jorritsma Bouw, architect Van Manen en Zwart, constructeur Castelein en Damstra Installaties. Samen zijn wij tot het winnende ontwerp gekomen. We hebben gekozen voor onderhoudsarme materialen zoals aluminium kozijnen, gevelsteen en gebakken dakpannen. Het gebruik van deze materialen betekent lage onderhoudskosten. Verder maken we gebruik van traditionele materialen zoals betonvloeren en kalkzandsteen. In opdracht van de gemeente Het Bildt pakken wij ook meteen een deel van de infrastructuur in de wijk aan.

Bouwplaatsinrichting

We hebben de bouwplaats zodanig ingericht dat we voor de bouw van de Aldi én voor deze woningen dezelfde faciliteiten en hetzelfde projectteam kunnen inzetten. We hebben een aantal definitieve wegen en parkeerplaatsen in de planning naar voren gehaald. Zo zorgen we ervoor dat  het bouwverkeer minder overlast geeft voor de omwonenden.

Materieel
Door de krapte in de markt moeten op dit moment materieel en materialen soms van ver komen. Zo komt de heistelling uit zuidelijk Nederland; het bedrijf dat de palen boort kon de werkzaamheden nog inpassen tijdens onze bouwvakperiode. Wij hebben daar onze planning op aangepast.

Waarom Jorritsma?

We zijn de dialoog aangegaan met onze opdrachtgever. Door goed te luisteren en ons te verplaatsen in situatie en omgeving kon ons Design & Build-team bestaande uit Jorritsma Bouw, VMEZ en Damstra Installaties maatwerk leveren. Uiteraard afgestemd op het programma van eisen.

Op de onderdelen prijs en bouwproces hadden wij een score die gemiddeld was met die van andere DB-teams. Wij scoorden het hoogst op architectuur en materiaalkeuze. Ons DB-team heeft gekeken naar de omgeving, bestaande bebouwing en naar het verbeteren van de leefomgeving. Gezamenlijk zorgden we ervoor dat ontwerp, functionaliteit van woonoppervlakte en prijs bij elkaar bleven. In de materiaalkeuze was onze ervaring met onderhoud en beheer een groot voordeel. Door in het ontwerp geen onderhoudsgevoelige materialen te kiezen, zijn er lage onderhoudskosten.