Sociëteitsgebouw G.S.C. Vindicat,
Groningen

Gemeente Groningen
Groningen

Oostzijde Grote Markt

Vindicat is de oudste studenten vereniging van Nederland en de grootste studentenvereniging van Groningen. In het kader van gemeentelijke plannen voor herinrichting van de oostzijde van de Grote Markt, zal Vindicat in noordelijke richting verplaatst worden naar de hoek voormalige plaats van de VVV en de Friesland Bank.

Het ontwerp is, volgens verantwoordelijk architect Ben van der Meer van DeZwarteHond, een nauwkeurige invulling van de eisen en vragen die Vindicat en de gemeente Groningen aan het ontwerp hebben gesteld.

Binnenstedelijk bouwen

Bijzonderheid voor het project is dat het gehele gebouw inclusief installaties in BIM 3D formaat is ontworpen en binnenstedelijk is gebouwd. BIM biedt veel voordelen in het bouwproces doordat knelpunten vooraf duidelijk inzichtelijk kunnen worden gemaakt. Een transparante manier van bouwen en communiceren voor onze opdrachtgever en bouwteamleden.

Nieuwbouw Vindicat wint Publieks- en Vakprijs Groninger Gebouwenenquête 2014

GRONINGEN – Het nieuwe gebouw van Vindicat heeft vrijdagavond zowel de publieksprijs als de vakprijs van de Groninger Gebouwenenquête gewonnen.

Volgens de vakjury stak het Vindicatgebouw met kop en schouders boven alle andere projecten uit. Voor het publiek was de keuze minder gemakkelijk. Vindicat kreeg de meeste stemmen na een nek-aan-nekrace met het Infoversum (tweede) en de watertoren (derde). Bijna zevenduizend mensen brachten dit jaar hun stem uit, een record.

De prijzen voor de mooiste nieuwbouw van het jaar worden jaarlijks gehouden in het kader van de Dag van de Architectuur.  Voor een overzicht: www.dagvandearchitectuurgroningen.nl