43 woningen
De Bouwen,
Drachten

WoonFriesland
Drachten
Gereed
2015-2016

Project type

Veiligheid

Voordat we zijn begonnen met bouwen, hebben we in goed overleg met de gemeente een duidelijk plan gemaakt voor de bouwplaatsinrichting en de veiligheid. Zo hebben we bijvoorbeeld één straat in gebruik als bouwterrein. Dit om te zorgen voor zo weinig mogelijk overlast. Een van de straten waarin we bouwen ligt aan de waterkant. We zorgen ervoor dat het bouwverkeer de damwand niet te veel belast.

Verschillende woningtypes

Het skelet van de woning bestaat uit kanaalplaatvloeren en dragende wanden van kalkzandsteen. Niet alle woningen worden exact hetzelfde. Zo bouwen we twee-onder-een-kap woningen, deze krijgen een prefab houtskeletbouw kap. Een aantal andere woningen krijgt een plat dak. We zorgen ervoor dat we bij alle woningen onder de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,4 blijven. Dit doen we onder andere door zonnepanelen te plaatsen.

Jorritsma Bouw is ook verantwoordelijk voor de buiteninrichting, we zorgen voor de tuinbergingen en tegelpaden. In twee vorige fases van dit wijkvernieuwingsproject bouwden we ook voor WoonFriesland (onder meer 42 woningen Klaverweide). We werken met hetzelfde projectteam; daardoor kunnen we deze fase extra efficiënt bouwen.